blog

Cum am început Hot Bikes

Cum am inceput hot bikes

Salut! Sunt Cristi, fondatorul Hot Bikes, și mi se pare normal ca primul articol pe care îl vom publica pe blog-ul site-ului Hotbikes.ro să fie despre începuturi … și pasiuni.

Recunosc, pasiunea pentru biciclete a venit relativ târziu. Te-ai aștepta ca bicicleta să apară în viața unui om în perioada copilăriei. Și să rămână cu el o perioadă bună de timp. Într-adevăr, și în viața mea, bicicleta a apărut destul de devreme. De fapt, era o tricicletă pe care părinții mi-au facut-o cadou când aveam 2-3 ani. Din păcate, nu m-am bucurat foarte mult de ea pentru că, într-o zi, pe când mă jucam în fața blocului, am lasat-o nesupravegheată câteva minute și a dispărut. Taică-meu încă îmi aduce aminte de „neatenția” mea! Întâmplarea avea loc prin anii ’80, iar de atunci, până în urmă cu 3 ani, nu mai urcasem pe vreo bicicletă.

Ce s-a întâmplat?

Să spunem că motivul pentru care m-am apucat de pedalat este fiul meu. Am vrut să-i ofer un exemplu, să-l încurajez să pedaleze, să putem ieși împreună la ture prin parc, apoi prin oraș. Dar, dacă aș fi sincer cu mine, aș spune că întotdeauna am regretat că nu știu să merg pe bicicletă. Mă simțeam … incomplet! Mi se părea că sunt ultimul om care nu știe să pedaleze.

Așa că, în primăvara lui 2018 am urcat pe bicicleta colegului Cristi (mersi, bro!), un MTB model mai vechi, dar funcțional, însă cu 1-2 dimensiuni mai mic decât aveam eu nevoie. După câteva ture de acomodare, m-a prins „microbul”, schimbam piese, căutam pe youtube tutoriale și citeam tot felul de informații despre biciclete.

Nu a trecut mult și am descoperit bicicletele singlespeed și cultura fixie. Un nou „microb” m-a prins! Am început să caut o bicicletă singlespeed nouă prin magazinele consacrate din România, însă nu am reușit să găsesc ceva care să mă convingă: fie nu aveau mărimea mea, fie nu aveau pe stoc ori erau de o calitate îndoielnică. Am găsit un cadru de oțel pe OLX, un model Pegas mai vechi, și am început să caut piese pe eBAY și magazinele din alte țări.

Hot Bikes is born!

Deci, pot spune că Hot Bikes a luat naștere din pasiune și nevoie. Nevoia unui loc unde poți găsi biciclete faine, la prețuri bune și oameni pasionați care să te ajute cu sfaturi și idei pentru a găsi ACEA biclă – bicla TA!

Am ales cele mai tari branduri din SUA și Europa (Cinelli, State Bicycle, Santafixie, Brick Lane Bikes) și cele mai HOT biciclete. Poate am fost subiectiv, dar produsele de pe Hot Bikes sunt produse pe care eu le-aș folosi (iar pe unele chiar le folosesc zilnic), de la biciclete singlespeed sau fixies, la rucsaci impermeabili și mănuși.

Dacă ai citit până aici, îți mulțumesc și te invit să ne urmărești și pe conturile de Facebook și Instagram unde ne dorim să construim o comunitate de oameni faini pasionați de ciclismul urban!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *